Cine-si mai face blog personal in era Facebook?

Am stat pana tarziu aseara si mi-am recitit o parte din posturi. Majoritatea de prin 2008. Ma invidiam pe mine insami de atunci cum puteam sa scriu asa, orice, pur si simplu. Imi amintesc cum o faceam fara sa ma gandesc prea mult, fara sa imi treaca mai intai prin cap gandul “ar trebui sa mai scriu pe blogul ala. Despre ce sa scriu?”. Cred ca relatia noastra era diferita, dar asta e alta poveste.

Citind, insa, blogul cu ochii de acum, mi-am dat seama ca multe din posturile alea sunt acum statusuri de Facebook. De fapt, intr-o proportie covarsitoare sunt statusuri de Facebook. Uneori postam doar cate o melodie. Sau o melodie si o propozitie. Sau cateva randuri mai criptice. Astea toate sunt acum pe Facebook.

Asadar, ce mai ramane pe blog? De ce si-ar mai face cineva un blog personal, cand unul dintre cele mai importante motive pentru care iti faci blog (reteaua sociala) e de fapt in alta parte? Nu mai sunt eu prea la curent cu ultimele trenduri in blogging, nici nu prea mai citesc bloguri, daca e sa fiu complet sincera, insa ma gandeam la mine, ce as face eu acum. Nicidecum un blog. Sau nu un blog cum era asta atunci cand a fost creat. Sau poate am eu ochelari de cal si nu mai vad decat variantele in alb si negru.

Insa intrebarea care mi-a incoltit in cap az-noapte era, de fapt, cine ar mai citi un blog personal?

This entry was posted in hmmm and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Cine-si mai face blog personal in era Facebook?

 1. Pingback: Cine isi mai face blog in era Facebook? | refresh.ro

 2. Pingback: Cine îşi mai face blog personal în era Facebook?

 3. Alina says:

  La asta ma gandeam si eu zilele trecute. Ca e mai usor pe facebook. Dar mi-am dat seama ca blogul este “acasa”, unde vin doar prietenii care chiar vor sa te vada, pe cand facebook e gasca aia de prieteni de-o vara. Daca vrem sa pastram un gand, o emotie, o scriem pe blog, pe facebook totul pare trecator. Cel putin la concluzia asta am ajuns eu de curand.

 4. Haotik says:

  Daca nu ai pus chiar orice pe blogul personal atunci pot sa iti spun ca sunt destui oameni care mai citesc bloguri personale.

 5. Anurim says:

  Ce-i drept, pe Facebook nu prea imi vine sa ma uit ce postam in 2008 cand mi-am facut contul. Dar pe blog da. Iar argumentul ca Facebook e temporar functioneaza, presupun ca da, de-asta mi-as face blog personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.