Cum a fost #prinsibiulmeu

Tulai, Doamne, ca fain ii sa te plimbi prin tara asta si sa vezi asa lucruri minunate cum am vazut eu in weekendul trecut! Si mai ales sa ai si o companie cum a fost cea de care am avut eu parte, toti rupti din soare, nu alta :).

Dar sa incepem cu inceputul. Adica cu plecarea. Se facea ca ne-am incarcat intr-o masina incapatoare, doi cavaleri si doua domnite: Chinezu, Auras, Ruxa si eu. Ne-am intitulat din start “echipa Daminescu”, caci pe cd-urile din masina, alea cu muzica romaneasca, canta in draci distinsul artist al carui nume l-am preluat. Cateva ceasuri bune am cantat si am ras, ne-am oprit la micii de la Dedulesti, apoi la benzinaria de la Calimanesti-Caciulata, aia de pe marginea lacului, unde ne-am intalnit cu Hoinaru, Alina si Razvan.

Am ajuns intr-un final la Sibiu, unde, dupa ce ne-am cazat repede repede, am fugit sa bem niste nefiltrate la Hermania. Ne-am reunit acolo in echipa completa adica: Brylu, Tudor, Chinezu, Ruxa, Auras, Hoinaru, Alina Constantinescu, Razvan, Gogu Kaizer, Claudia, Toma, Andrei Crivat, Nebuloasa, Cristi Sitov, Ale Palconi, Alina si Razvan de la TvDeCe, Gaben si doamna sa, Denisa, si, last but not least, Liviu Alexa. Turul putea sa inceapa. A inceput, fireste, cu o seara pe cinste in Piata Mica, unde ne-am dedat la niste obiceiuri aduse printre noi de stimabilul Liviu Alexa. Dragi invitati, spunea el, la care toti ne ridicam in picioare. Urma o predica de dat la OTV, intonarea imnului, intonarea unui colind specific nemtesc si apoi niste shoturi de ceva date peste cap. Fara sa spargem nimic, ca doar nu suntem greci. Seara a continuat cu o mica dantuiala la Oldies, dupa care ne-am retras in vastele apartamente de la Levoslav (aici nu glumesc) sa ne odihnim oasele pentru o zi de pomina.

Turul a inceput cu o cafea in Piata Mare. Ni s-a alaturat Groparu‘, Groparelu’ si doamna, dupa care ne-am adunat sa ne intalnim cu ghidul nostru, Razvan Pop, care ne-a purtat pe strazile din Sibiu si ne-a dat cateva detalii interesante: de exemplu, primul spital din tara a fost construit la Sibiu, in 1292, la fel si prima scoala. Mi-au placut enorm strada Cetatii si Piata Huet. Mi-au placut toate casele sasesti cu aer invechit si cu ochii pe acoperis. M-au fascinat ochii aia.

Dupa prima parte a zilei, ne-am prabusit osteniti pe scaunele de la Supporter si am asteptat cuminti mancarea si bautura. Ca apoi sa putem sa o luam din loc iar, sa ajungem la vestitul Muzeu Astra. Apparently, asta e locul preferat pentru poze pentru miresele din Sibiu. Am vazut vreo cateva in timp ce ne plimbam pe acolo, una chiar a incercat si cea mai veche popicarie din tara. Am vazut mori, o piua (cea mai veche masina de spalat, daca vreti) si cateva casute din vastul domeniu pe care se intinde muzeul (93 de hectare).

Ne-am intors la Hermania, sa degustam din nou niste bere nefiltrata, insa de data asta n-am lungit-o prea mult. Avusesem o zi plina. Imi pare rau doar ca nu am ajuns si la Brukenthal, insa am plecat de dimineata spre alte zari, adica la mine acasa, de unde va scriu acum (si unde internetul Vodafone merge ingrozitor).

Am o prietena care, acum cativa ani, incerca sa ma convinga sa ne mutam la Sibiu, dupa ce fusese acolo intr-o mini-vacanta. Abia acum o inteleg :).

#prinSibiulmeu este un proiect organizat de Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu. Alaturi de aceste institutii, parteneri mai sunt Hotelul Levoslav, Printcenter şi Autonom. Sprijina aceasta actiune si restaurantul Hermania, Atrium Classic Cafe, Vintage Pub, Supporter Sports Pub & Grill, Oldies Pub, CNM Astra si Muzeului National Brukenthal.

PS- revin cu linkuri acolo unde nu sunt ca tocmai mi-a cazut netul de tot iar de pe telefon tare greu merge 🙂

This entry was posted in hmmm and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Cum a fost #prinsibiulmeu

  1. brylu says:

    Poti detalia un pic fraza `caci pe cd-urile din masina canta muzica romaneasca`?
    te pupeeeeeeeeeeeez

  2. Anurim says:

    :))) nu, ii las pe altii sa-mi faca faima “proasta”

  3. Pingback: Denisa Bârgău [nevastă de Coşmar] » Un weekend în Sibiu: #prinSibiumeul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.