La Circa Financiara – Partea I

Primesc o somatie de la Finante care m-a bagat in sperieti: zicea in scrisoare ca ma vor executa silit daca nu platesc o suma. “Executare silita” = (in mintea mea) gata, imi iau tot ce am si ma arunca in strada, o sa ajung ca oamenii aia care dorm in masini parasite sau in cutii de carton. Asadar, am purces de dimineata spre Circa Financiara. Prima data am zis sa ma duc sa scot banii pe care-i datorez. Si caut un bancomat BCR functional. Si caut. Si caut. Cam o ora juma, asa. Apparently, aproape toate bancomatele BCR din zona Titan-Pantelimon-Campia Libertatii aveau cate o problema: erau out of order sau nu aveau bani. Ajung la Mihai Bravu si, victorioasa, scot bani.

Dupa atata umblatura, ajung la locul cu pricina. Era omor. Noroc ca la inspectorul de la litera M, o doamna destul de intepata cu freza din anii ’80, era doar o fata inaintea mea. Doamna zice: Pai platiti dvs anticipat, si apoi se face regularizare si primiti banii inapoi. Buuuun… Ma pun la o coada enorma care, minune mare, nu inainta extrem de greu. Ajung la ghiseu. Mi se cere o suma mai mare decat cea de pe hartie. Am simtit cum mi se ridica sangele la cap. Intreb de ce nu s-a trecut pe foaie suma reala pe care o am de platit. Ma uit pe somatie, era din octombrie. De atunci pana acum s-au mai adunat niste banuti la penalizari. Data de pe plic, insa, era din decembrie.

Asa ca maine ma duc din nou. Sa mai platesc restul, sa mai stau la o coada, sa mai vad ce face doamna cu freza optzecista. Dar cu greu m-am stapanit sa nu urlu de suparare ca am batut drumurile o ora juma sa scot niste bani, ca apoi sa mi se ceara o alta suma. Ca doar timpul meu costa doi lei si am berechet, ma plictiseam acasa si chiar e o schimbare “de aer” pentru mine mersul la Fisc.

PS – Nu, nu am plangeri de genul “functionarul m-a tratat ca pe un gunoi”, “a trebuit sa dau spaga”, “m-a plimbat de la un ghiseu la altul fara sens”. Inca.

This entry was posted in aberatii and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to La Circa Financiara – Partea I

  1. red_varza says:

    O gramada de oameni s-a plans anul acesta de “circa” financiara…

  2. Anurim says:

    cred ca mereu se plang de asta, nu numai anul asta:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.