Tehnica ne omoara

De cateva luni sunt un pic cu nervii. Am niste probleme tehnice cu care nu stiu cum sa procedez. E pe genul ala de relatie “nici nu te vrea, nici nu te lasa”. Adicatalea, aparatele mele merg asa, sotanc sotanc, dar numai daca ai mare rabdare cu ele!

1. MAC-ul meu din 2008, care n-a avut nevoie de NIMIC de atunci pana acum (nu stiu daca intelegeti bine, in afara de update-urile de sistem normale, n-am reinstalat, n-am instalat, nu tu virusi, nu tu.. nimic!), pare ca e cam batran, sireacul. Firefox si Chrome m-au avertizat in cor ca ei nu mai pot lucra cu asa sistem batran, ca nu e cool si alte asemenea argumente. SI m-au poftit sa fac upgrade, ba chiar sa-mi cumpar calculator nou – n-as zice nu daca mi-as permite unul, dar, ghinion, I don’t.

2. am iPhone-ul din… 2010 parca. Un 3gs adus din America, i-am facut jailbreak si a mers sanatos pana prin decembrie sau asa ceva. Ca si fratele lui de mai sus, cica e cam batran si aplicatiile astea pitipoance nu vor sa se asocieze cu un amarat de 3gs. Pana si Facebook sau Twitter au facut nazuri, am incercat sa reinstalez si… surpriza!, n-au mai vrut. Ca cica sa fac update. As face, maica, update, daca-mi ziceti si mie cum. Ca n-as vrea sa-mi prajesc telefonul, tin la el. Am incercat sa citesc pe net si chiar sa deschid Cydia care cica ma invata sa fac asta.. dar sunt prea multe cuvinte necunoscute pentru mine intr-o propozitie ca sa pot pricepe ce am de facut :|.

3. Colac peste pupaza, in decembrie, din cauza unor probleme cu netul, am decis sa restartez routerul. Nu prin scoaterea din priza, cum inteleg ca se face, ci prin apasarea cu incapatanare a butonasului aproape invizibil “Reset”. Pana la un moment dat, in anii trecuti, am fost indeajuns de desteapta incat sa-mi configurez singura reteaua. E drept ca mai degraba am nimerit-o decat am stiut ce fac acolo, dar sa dea dracii de-am mai putut s-o nimeresc si de data asta. Asa ca acum trebuie sa stau intr-o camera mica si rece, folosita drept depozit, unde se afla cablul de net. Si doar asa pot sa va scriu.

Am aflat un mod destul de usor (sau, ma rog, pe care eu l-am putut pricepe) prin care sa fac update la telefon. Sa-mi tineti pumnii, luni sau marti incerc sa-i dau de cap.
Am aflat si care sunt optiunile pentru Mac, sa speram ca totusi reusesc sa-l intineresc nitel fara sa ma coste o avere.
Nu stiu in continuare ce sa fac cu Wi-Fi, aia de la firma de net nu prea par genul pe care sa te poti bizui (ca vad laptopul si zic “aaaa, e Mac”. Plm, da, e Mac, so?).

Ce m-a frapat e ca s-au adunat toate in acelasi timp. Toate electronicele pe care ma bazez cel mai tare au vorbit intre ele, sunt in cardasie si vor sa ma saboteze. Sa fie asta un semn?

This entry was posted in aberatii and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Tehnica ne omoara

 1. Dan says:

  Bine ca-ti merge blogul.

 2. Anurim says:

  merge ca nu prea scriu, cred ca d-aia 🙂

 3. Dan says:

  Macul meu “late 2007” inca merge, presupun ca si al tau ar trebui sa mearga. Eu i-am luat neste RAM. Cica da bine (povesti).
  Iar cu 3gs-ul (ce coincidenta) am ales o alta solutie – nu-i mai fac updates. Sa fie sanatos. Merge si el cum poate.
  Stiu ca e destul de vechi articolul, asa ca zi, dupa update, mai ai telefon?

 4. Anurim says:

  Macul merge. greu, dar merge. Deci tu zici ca memorie in plus nu face nici o smecherie? Telefonul merge, ca al tau, cum poate. Nu am aplicatii pe el, nu mai merge nimic, dar am mail si Safari, aia e, la nevoie se conecteaza la wifi, asa ca na, am un fel de smartphone.

 5. Béranger says:

  iPhone 3GS este un jeg. Aruncă-l pe geam, cu 200 € îți iei un Android infinit mai puternic.

  MacBook… oh boy, chiar sunt oameni raționali care folosesc așa ceva? Pe hârtie, specificațiile modelelor din 2008 ar trebui să fie just fine, dar naiba știe ce specs are râșnița ta? Plus că, după cum zici, nu i-ai făcut nici un fel de mentenanță software… Dar un clean install, ceva, ai cercat?

 6. Anurim says:

  Beranger dear, sunt oameni care n-au treaba cu tehnica mai mult decat sa foloseasca niste device-uri. Care nu se omoara sa stie exact daca Mac e mai tare ca HP sau Toshiba sau Dell sau altele. La mine s-a nimerit sa fie Mac. Nu stiu ce e aia “clean install”, asadar n-am incercat, dar incerc, daca zici ca e de bine :).

  Bani de telefon nou n-am. Si ce sa fac eu cu un Android puternic? Ca nu e ca si cum stau toata ziua si studiez piata aplicatiilor de smartphone si am nevoie sa ma joc cu ele mereu. Asa ca aia e, pana la noi vremuri raman la 3gs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.