Protestele si o mirare

Desigur, am fost si eu la mars/protest duminica. Am avut cu adevarat senzatia ca e un altfel de protest. Ca oamenii de acolo, oamenii din lumea mea, in sfarsit au decis sa reactioneze. De ce acum, de ce la subiectul asta, nu stiu. Pentru mine e important ca in sfarsit am reactionat.

Insa, urmarind mai ales pe Facebook desfasurarea evenimentelor, am intalnit destul de des deja cliseizatele “presa jegoasa”, “presa romana/plina de minciuna”, “presa mincinoasa” etc. Si in cazul maidanezilor, si in cazul Rosia Montana. Cred ca e prima data cand, as a side-story, simt cu adevarat ca presa, asa cum e privita de cei din afara ei, si-a aratat limitele, vulnerabilitatile si a pierdut un catamai capitalul de imagine. Taman la cei pe care ii targeteaza cel mai abitir, noi astia in puterea varstei, consumatorii high class, care aduc banu’ gros la reclame.

Dar acum stau si ma intreb: daca sunt asa jegosi, de ce va mai uitati, fratilor, la TV? De ce mai cumparati ziare? De ce le mai faceti afisari pe site-uri? Daca vi se pare ca au ajuns la un nivel sub care nu mai pot fi digerati, de ce-i consumati?

Cine va pune sa intrati pe Click/Libertatea/CanCan si sa va plangeti ca vedeti numai tzatze? Cine va pune sa tineti televizorul deschis intruna si sa devorati toate porcariile de talk-show-uri de pe la toate televiziunile, sa mancati ce-au digerat altii, sa repetati apoi ca papagalii ce-ati auzit, ca doar “asa a zis la TV” sau “Am auzit eu la TV ca…”? Cine va pune sa nu ganditi informatiile? Cine va pune sa fiti indiferenti si astfel usor de manipulat? De ce nu-i sanctionati? Vor continua sa publice articole proaste, sa faca emisiuni proaste atata vreme cat noi consumam ce ne dau. Cand n-o sa mai consumam decat exact lucrurile care ne plac, care ne sunt utile, care ne ajuta, atunci vor intelege.

De ce cititi “presa jegoasa” si apoi va plangeti de ea?
De ce votati politicieni cretini si apoi va plangeti de clasa politica?
Asumati-va actiunile.

This entry was posted in aberatii and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Protestele si o mirare

  1. Dan says:

    Pai e simplu, e ca si cum toata paine din Romania ar fi nasoala. Dar romanii nu prea pot fara paine. Sunt cativa care pot, care au trecut de faza aia, dar majoritatea pur si simplu nu paote fara. Si mananca, in scarba, paine nasoala. Si se plange ca-i nasoala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.