Ce ma irita zilele astea

Nu sunt lucruri pe care voi sa nu le stiti, sa nu le fi patit, sa nu fi ajuns in vreun fel la ele, macar din auzite. Stiu ca poate sunt redundanta in tot peisajul asta romanesc oarecum dezolant pentru un om normal la cap. Dar acesta este blogul meu, asa ca am de gand sa ma vaicaresc oricat poftesc aici.

1. Nesimtitii din trafic, nesimtitii de pe pistele de biciclete care nu aud sau nu vor sa auda claxonul bicicletei. Cei care blocheaza in vreun fel accesul pe o strada/trotuar/curte etc ca sa mai stea un pic la taclale cu tricoul ridicat peste burtoi. Si mai si fac misto de mine cand ma enervez ca n-am pe unde intra cu bicicleta.

2. anumite anomalii alte statului. In principiu, legile ar trebui sa fie facute astfel incat omul si institutia statului sa poata functiona ok. Si la noi stim ca se impute treaba pe drum ca birocratie, lipsa de personal, de interes si altele asemenea.

DAR

Eu, angajat cu carte de munca – platesc statului o asigurare medicala din salariul meu. Da?
Eu, PFA – sunt obligat (am aflat) sa fac contract cu Casa de Asigurari de Sanatate – chiar daca eu platesc din salariu deja asigurarea de sanatate

Sa mori tu, statule, ca-mi ceri de doua ori asigurarea de sanatate numai pentru ca asa vrea muschiu tau! Si ce, imi dai servicii duble? Calitate dubla?

SAU

Un om isi vinde masina. Cel care o cumpara decide sa nu-i schimbe numerele si sa nu o reinmatriculeze pe numele lui. Umbla cu talonul primului proprietar, ba chiar ii trimite si o amenda, desi fostul proprietar si-a radiat de pe numele lui masina dupa ce a vandut-o. Masina este vanduta din nou. Nici urmatorul proprietar nu reinmatriculeaza. Insa face accident si ajunge la firma de asigurari, care-i cere toate actele. Proprietarul are un nume, talonul e pe alt nume. Nu bun. Asigurarile zic ca vor imputernicire de la omul din talon ca sa repare masina. Impricinatul ajunge, deci, la primul proprietar al masinii, care ramane interzis. Merge la Politie si cere ca masina sa nu mai existe pe numele lui. NU SE POATE! – acesta e raspunsul. Sa mearga sa-l dea in judecata pe proprietar ca nu si-a reinmatriculat-o. Altfel, pe ei ii doare in cur.

3. astia care arunca gunoaie pe jos. Ieri am vazut unul care a aruncat o coaja de banana din masina parcata in fata unei curti. Am urlat la el ca i-a cazut ceva, poate vrea sa-l ridice. Ar fi trebuit sa ma duc, sa ridic coaja aia si sa i-o infig inapoi in masina prin geamul crapat.

Uneori, dupa mizerii d-astea, mai ales dupa cele din trafic, dezvolt un fel de scenariu razbunator in care ma transform in aceasta wonderwoman punitiva, care umileste, bate, impusca, leaga, da foc si alte grozavii tuturor celor care pur si simplu sunt nesimtiti. Oare sunt defecta?

This entry was posted in aberatii and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ce ma irita zilele astea

  1. Cosmin says:

    haha, go wonder woman, spank their asses

  2. Alina says:

    haha, p-asta cu wonder woman si eu o fac. ma imaginez un ninja asa care cafteste tot ce-l supara :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.