20 de ani

Și iacă se făcură 20 de ani de când am publicat primul post pe blog. Mi se pare absolut ireal că au trecut 20 de ani de atunci. Mi se pare ireal că insist să plătesc domeniul în fiecare an, deși nu scriu nimic, însă ideea de a nu mai avea blogul mă face să mă simt ca și cum aș pierde ceva din mine.
În toți anii ăștia am adunat experiență de viață. Am plâns și m-am bucurat, am avut și câteva mici momente de notorietate, mai degrabă conjuncturale. Am încetat să scriu atunci când blogurile s-au diversificat în ceva prea specializat. Simt, acum, că unele, supraviețuitoarele, au revenit la nebuloasa de la începutul anilor 2000, și autorii/autoarele scriu în continuare despre lucruri personale. Însă momentul acela de început, the inception, avea atât de mult farmec! Nu știam, eu cel puțin, ce vreau să fac. Doar scriam pur și simplu.
În 2004 aveam 25 de ani. Am scris primul post de la job, doar acolo aveam calculator și internet. Cu vreo doi ani înainte dobândisem și un telefon mobil (Conex, desigur!), iar din 2003 am același număr de telefon. Atunci eram corector și traducător la Revista de Chimie. Aveam un salariu mic, lucram de la 7.30 la 16.00 (vinerea până la 13.30!), vara aveam vacanță o lună. Dădeam meditații, aveam suficientă energie pentru orice. Însă nu o invidiez pe fata de atunci, my 20s were not easy. Jinduiam la tot felul de prostii și sufeream prostește, dar probabil a fost necesar ca să ajung acum, 20 de ani mai târziu, să mă simt mai degrabă stăpână pe ceea ce mi se întâmplă, să am mai multă claritate. Parțial a ajutat și blogul. M-a pus în situații din care am învățat.
Sigur că mi-a trecut de multe ori prin cap în ultimul an să scriu, mai ales că viața mi s-a schimbat în așa hal că merita mai mult decât tăcere. Însă n-am avut suficientă energie, suficient spațiu mental pentru reflecție, nici măcar pentru un amărât de post pe blogul meu. Dar azi mi-a amintit Facebook că acum 20 de ani am scris ceva pe un blog găzduit pe blogpost.com și că mi se părea ceva absolut mișto. Internetul mi se părea ceva absolut mișto. Acum e normalitate. E viața noastră de zi cu zi. Însă atunci mă simțeam un pic pionier în mica mea bulă bucureșteană. Așa că am lăsat tot și m-am apucat să scriu rândurile astea, ca să nu uit. Scriu pentru mine, ca să nu uit.
Și tot sper că într-o zi voi aduna suficientă energie să scriu mai des.

This entry was posted in hmmm and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.