(P) Anurim si tehnologia

Acum vreo 10 ani pe vremea asta locuiam intr-o garsoniera cu o fata din Deva. Care avea calculator. Cred ca era un 486 care ma fascina, avand in vedere ca pana la acea data contactele mele cu acest obiect au fost extrem de rare, prilejuite de vizite pe la prieteni or smth like it.

Asadar, avem calculator. Incerc sa invat sa joc biliard. La un moment dat mi se spune: “muta si tu mouse-ul ala mai la dreapta”. L-am ridicat si l-am pus pe masa cativa centimetri mai la dreapta. Hilarious, I know.

“Iubirea” noastra a trecut prin mai multe etape. Prima data m-a vrajit cu Heroes. Nu, copii, nu filmul. Jocul. Heroes II a fost pentru mine motiv de chiul de la multe din cursurile pratice care aveau loc mai ales dimineata. One day, insa, profa ne da o tema de referat interesanta: “What are you addicted to?”. Si am povestit, sincer, de pasiunea mea fara echivoc pentru Heroes, ce frumoase si educative sunt hartile, care e eroul meu preferat, de ce preferam nush ce tip de castel… ma-ntelegeti. La final am explicat ca din acest motiv nu prea ajung la cursurile dansei, da’ sa nu se supere, ca mai am nitel si termin si gata:). Mi-a dat 10 :).. pentru sinceritate presupun.

Apoi a intervenit utilul: trebuia sa-mi scriu lucrarea de licenta; mai tarziu, cand m-am facut traducator, fara calculator nu aveam ce face. Primul meu desktop a fost luat in rate prin 2004 cred. L-am iubit extrem, a fost martorul multor momente, mai mult sau mai putin placute, iar acum, un pic upgradat, sta la frati-mio in garsoniera at capcut for windows.

Acum nu mi-as putea imagina viata fara calculator. Pohta ce-am pohtit, sa am laptop si sa stau cu el in varful patului:), s-a-ndeplinit. Desi nici pana azi nu-s lamurita de ce un notebook e diferit de un laptop, iar configuratia unui calculator, desktop, laptop sau notebook, ma baga-n ceata complet, n-as putea concepe o casa fara acest obiect+conexiunea la net aferenta (totusi am fost in stare sa configurez routerul wireless singura :P).

Inca nu m-a prins celalalt microb: home cinema systems, LCD, plasme si alte astea. And again: televizoare LCD sau plasme – care e diferenta? Ca de aratat, cam arata la fel. Mi-am dat si io seama zilele trecute ca daca imi crapa tv-ul, n-am cum sa-l inlocuiesc cu unul asemanator. Ca nu pot sa-mi iau decat LCD sau plasma. Altceva nu se mai gaseste.

Oh well, 10 ani in terms of technology… that’s a lot!

This entry was posted in aberatii and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to (P) Anurim si tehnologia

  1. maisouije says:

    zambeam usor citind biografia pixelata a idilei tale hitech pana cand am avut sentimentul panicard ca s-ar putea sa avem amandoi o relatie cu acelasi personaj! In fine, mi-a trecut simtind sub buricele degetelor qwertianul profil al partenerului meu.. Si, pe deasupra m-am simtit si cumva superior: alaturi de mine, adormind impreuna copilul, sta smartphoneul meu! Cred ca e adevarat ce se spune: nu incape comparatie intre un smartphone si un laptop, in pat!

  2. Anurim says:

    :)) sincer iti spun ca nici smartphone nu m-a incantat ca Macu-ul, insa HP-ul meu din 2006 (cred) e deja outdated. Abia merge netul pe el, am pierdul stylusul si acum folosesc scobitori, iar uneori se cam blocheaza. Ce e drept, am fost incantata de ideea de iPhone, pentru ca e asa draguuut (acesta e considerentul pentru care mi-am luat Mac 🙂 ). Anyway, apparently nu e asa de bun cum se zice si deci nu merita. So am ramas la laptop:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.