More than talk

aproape de tine(2)

In caz ca ati trecut prin Pasajul de la Universitate si ati observat ca e un fel de expozitie foto (nu, nu expozitia cu galaxiile si astrele si constelatiile), ei bine e vorba de “Alaturi de tine”, expozitie care face parte din campania More than talk ce lupta pentru prevenirea cancerului de san. Azi e ultima zi in care mai puteti vedea fotografiile Alisei Tarciniu.

M-am gandit ca e ok sa scriu despre asta pentru ca eu cred ca problema cu cancerul la san e atat de PR-izata incat uiti de fapt ce e. E ca si cum o fatuca de la Miss declara ca vrea sa lupte impotriva foametei din lume, pentru pace si impotriva cancerului la san. Declarativ, toti vrem sa luptam impotriva raului. Toti suntem buni de gura, ca sa zic asa. In cazul asta, cu cancerul la san, nici macar nu e vorba de solidaritate sociala, pentru ca femeia care sufera tot singura isi duce durerea.

Asadar, mi s-a parut buna abordarea in campania asta, faptul ca e vorba de poze. O imagine poate face cat o mie de cuvinte. Mie mi-a ramas intiparita in cap, de exemplu, o imagine pe care am vazut-o acum mult timp, cu o femeie care a acceptat sa pozeze goala, chiar daca avea ambii sani taiati. Era manifestul ei de feminitate, in a way, desi se intelege ca trauma era destul de mare. Ce femeie mai esti daca nu ai sani? Cu toate astea, acea femeie a fost nevoita sa-i taie pe amandoi, sa suporte chimioterapie, gandul chinuitor ca barbatul de langa ea o vede altfel… Daca vezi pozele si afli povestea, poate ca altfel gandesti problema. Poate treci peste lene, lipsa de timp, frica si mergi la doctor (note to self: listen to own advice).

This entry was posted in hmmm and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to More than talk

  1. E bine ca se fac asemenea campanii… Totusi multora dintre noi ne este frica…

  2. LiaLia says:

    Draga Miruna, e un subiect foarte delicat si sensibil, dar dureros de actual si de real. Daca imi permiti, las la tine un link despre o experienta personala. Multumesc
    http://liarebelyell.blogspot.com/2008/10/iubeste-te-respecta-te.html

  3. Anurim says:

    @lia: brrr, numai gandul ca as putea trece prin ceva asemanator ma sperie. Bine ca esti ok, macar sa fi invatat si noi restul ceva din experienta ta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.