Oamenii stresati si relatiile lor

Dupa ce am avut un soc, acum ceva vreme, cand am realizat ca lumea nu mai danseaza bluesuri prin cluburi, acum m-a lovit alta revelatie: e si mai complicat sa ai o relatie, mai ales sa o incepi, daca esti un om stresat si muncesti mult.

In primul rand, abia daca ai chef sa iesi in oras. Mai ales acum cand e frig si e tare neprietenos afara. Termini munca tarziu si uneori tot ce-ti doresti este sa mergi acasa sa zaci, cu telecomanda in mana, pana te ia somnul. Iesitul asta in oras cu o persoana despre care stii prea putine, intr-un mediu nefamiliar… hm, greu de facut.

In al doilea rand, mai greu se creeaza legaturi daca omul cu care te vezi nu e deloc din lumea ta. Daca nu are legatura cu ce faci, cu prietenii tai, cu stilul tau de viata. Poate ca va intelegeti bine, poate ca aveti niste lucruri in comun, insa tu, om stresat, preocupat de munca lui, ajungi invariabil sa vorbesti despre asta. Si poate ca pe celalalt nu-l intereseaza atat de mult ultimele stiri din biroul tau.

In afara de asta, mai exista si micile obiceiuri pe care le ai cu prietenii: stii ca joia mergeti la film, va vedeti intr-un anume loc, mergeti la darts sau karaoke. Si nu vrei sa renunti la ele, insa asta inseamna inca o seara in care nu te vezi cu el/ea. Cel putin la inceput, cand, vezi Doamne, nu vrei sa amesteci lucrurile.

Si-n felul asta, chiar daca ai cunoaste pe cineva misto, cu care s-ar lega ceva, relatia are toate sansele sa nu mearga prea departe pentru ca te plictisesti, te vezi rar cu dansa/dansul si intr-un final totul a ajuns atat de diluat incat pare fara sens.

Si parca e asa de trist. Parca ne e greu, in a way, sa iesim din propriile tipare mentale si sa fim curiosi de celalalt, sa ne deschidem mintea si da, si inima, fara sa ne mai tot etichetam si categorisim atat. Cred ca e obositor sa incerci sa ai o relatie in conditiile astea. Probabil ca d-aia oamenii stresati se combina la munca, tot stau mai mult acolo decat acasa. Si macar stiu ca e un om care le intelege slang-ul, fara sa se mai oboseasca sa-i traduca.

Iar totul decurge in aceleasi norme arhi-cunoscute, nu trebuie sa te agiti prea mult. Si zilele sunt toate la fel, si viata trece pe langa tine ca si cum n-ar fi fost.

This entry was posted in LoveLife and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Oamenii stresati si relatiile lor

 1. Mihnea says:

  Din pacate. Si e greu sa o iei de la capat de fiecare data. Sick and tired of it…

 2. Anurim says:

  Si cu toate astea o luam mereu de la capat si ne zicem ca de data asta poate poate:)…

 3. emil giurca says:

  adicatelea tu nu esti stresata ?! care e secretul tau !?

  mai, hai sa iti dau un sfat care, pe cat de stupid pare a fi, pe atat de bun e: secretul unei relatii reusite e sa nu iti pese.

  nu ma apuc sa iti explic de ce funtioneaza asta … dar iti spun ca functioneaza.

  vezi tu … io cu doamnna mea purtam, evident discutii despre ale fiecaruia. eu ii spun despre munca mea si ea imi spune despre munca ei.

  dar in timp ce ea imi spune despre munca ei, eu ma gandesc ce mananc cand ajung acasa, daca sau nu imi fac baie dupa sau inainte sa mananc si alte asemenea. cu alte cuvinte nu ascult nimic din ce imi spune.

  o las sa termine si apoi ii zic ‘da, asa’

  astept sa vad daca mai are ceva de spus si apoi incep sa ii povestesc despre munca mea. si in timp ce eu fac asta ea se gandeste la ce treburi are maine de facut, cu cine trebuie sa se intalneasca, sau mai stiu eu ce ii trece ei prin cap. cu alte cuvinte, si ea – ca si mine, nu da doi lei pe ce ii povestesc eu.

  dar amandoi stim asta. pentru ca vezi tu … oamenii nu isi doresc sa fie ascultati cu adevarat … ci isi doresc doar sa vorbeasca. atata tot.

  si ne permitem unul altuia asta.

  iar mai departe … trebuie sa accepti faptul ca traiti doua vieti diferite si veti trai una comuna decat in momentul cand veti incepe sa turnati copii.

  sunteti fundamental doi straini care si-o trag si care se prefac ca se asculta unul pe altul.

  si asta functioneaza. de ce ? pentru ca la mine a trecut indeajuns de mult timp incat sa stiu ca functioneaza.

 4. Anurim says:

  Emil, sunt si eu un om stresat, ca majoritatea dintre noi. Cu toate astea nu cred ca secretul unui inceput de relatie e sa nu-l asculti pe celalalt. Cred ca asta ar merge probabil atunci cand esti deja confortabil inaintat in relatie si poti sa nu asculti pentru ca oricum stii deja ce vei auzi. lasa-ma pe mine sa fiu old fashioned si sa cred ca o relatie nu inseamna doar sex si atat si ca totusi uneori oamenii asculta ce le spune celalalt.

 5. emil giurca says:

  era un sfat, nu o critica dom’soara ;).

 6. Pingback: Tomata cu scufiţă » Blog Archive » Leapsa violenta

 7. Anurim says:

  N-am luat-o ca pe o critica, Emil:). Am luat-o ca pe un sfat cu care nu sunt de acord:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.