“Oda” barbatilor imaturi

Seinfeld: Do you date immature men?
Woman: Almost exclusively.

Asta cred ca e extazul si agonia femeilor de orice varsta: barbatii imaturi. Ii iubesti, dar te scot din minti. Ii vanezi, dar ei nu-s deloc o prada usoara. Incerci sa-i “domesticesti” si te intrebi cata rabdare sa ai. Pentru barbatii imaturi e nevoie de o strategie serioasa, un project plan scris frumos intr-un powerpoint, daca vrei sa-ti iasa lucrurile bine. Pentru ca altfel nu merge.

Exista barbati imaturi care mai au o urma de empatie si se prind singuri, pe drum, cum merge treaba. Dar majoritatea au nevoie de vorbe spuse franc in fata, de indiferenta simulata (ah, ce le mai place asta!) si de muuuult timp ca sa se prinda ca, de fapt, vor si ei acelasi lucru ca noi.

Un barbat imatur
– nu te va suna niciodata atunci cand te astepti sau cand ati stabilit ca te va suna. Doar atunci cand nu te astepti.
– evident, se va astepta sa fii disponibila.
– evident, nu va intelege de ce esti suparata atunci cand nu te-a mai sunat de cateva zile
– nu-ti va da niciodata siguranta ca vinerea/sambata seara/revelionul/Pastele/1 mai (sau orice alta ocazie de acest gen va trece prin minte) va fi disponibil pentru tine. Posibil sa uite complet ca existi.
– va lasa intotdeauna pe ultima suta de metri invitatia undeva. Noi ne gandim 1. ca a uitat 2. ca-i e indiferent 3. ca e indecis daca sa mearga cu tine/cu alta/singur 4. ca poate nu are chef. El se gandeste probabil la fotbal

In general, aceasta specie nu pricepe ce inseamna cuvantul “relatie” si ce presupune acest concept care ii e complet strain. Ar fi, probabil, necesare un set de proceduri customizate, de urmat in diversele etape ale relatiei, scrise cu bullets si bold, ca sa priceapa imaturul exact ce vrei de la el. Si, normal, evaluari periodice. Poate si o analiza SWOT la un moment dat.

Problema e ca, intr-un final, obosita dupa atatea strategii, cand imaturul pare sa se dea pe brazda si chiar sa se implice (pentru ca, aoleu, de asta le e cel mai frica. Doamne fereste sa ne implicam in vreo relatie, are u nuts??), femeia poate sa renunte la tot ce-a cladit cu o simpla remarca: “Nu mai esti barbatul de care m-am indragostit”. Noroc ca asta nu se intampla mereu.

This entry was posted in LoveLife and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to “Oda” barbatilor imaturi

 1. Apatrid says:

  Vaaai… ce de prostii intr-un singur post… Nu te supara pe mine, da’ chiar e plin de fecale de taur, spre deosebire de altele, unde erai mai simpatica. Evident, sunt zile si zile, post-uri si post-uri, nu blameaza nimeni pe nimeni, doar constatam.

 2. Pingback: Tweets that mention “Oda” barbatilor imaturi | anurim -- Topsy.com

 3. Anurim says:

  @Apatrid – sigur, oricine are dreptul sa-si exprime opinia, e o tara libera.

 4. david says:

  Imi place articolul – se intampla des ca in momentul in care te maturizezi sa nu mai fii “barbatul de care s-a indragostit ea” -> dar explicatia “era imatur” inseamna de multe ori..”am gasit altva..era vechi…vreau ceva noi”

 5. Anurim says:

  🙂 david, se mai intampla si ca maturizarea sa fie ceva misto. In afara de asta, “imatur” poate sa insemne si “m-a scos din minti si nu mai pot sa astept sa-si revina si sa se poarte dracului normal”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.