Ajutor! MAC – ajutor

Mai oameni, astia de ma mai cititi p-aci, daca va pricepeti vreunii la Mac, ajutati-ma si pe mine sa imi configurez wirelessu! Va rooooog, din sufletul meu de copil!:). Chestia e ca am incercat sa fac cum zice in manual dar vad ca nu-mi iese. Am intrat si pe browser sa configurez routerul. Dar am impresia ca imi scapa ceva, ca trebuie sa stiu niste chichite pe care eu, evident, nu le stiu, sau ca am facut ceva gresit la inceput si acum nu merge din cauza asta. So, in caz ca ma poate ajuta cineva, sa-mi lase si mie un comment.
Senchiu!

PS – sunt bune si linkurile

This entry was posted in hmmm and tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Ajutor! MAC – ajutor

 1. GhitzaTheOutLaw says:

  MacBook Air?

 2. Văraru says:

  În primul rând dacă n-ai mai avut router trebuie să suni la provider să le comunici MAC-ul routerului. Sau cel puţin aşa se obişnuieşte la RDS.

  Văraru ştie că n-a fost de ajutor, dar dacă ai făcut după manual tot şi nu funcţionează ar fi probabil să fie treaba de mai sus.

 3. sa speram ca ajuta
  http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303595#connect
  http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.5/en/8326.html
  daca solutia nu e aci, atunci raspunde la how tehnical are you?, pt ca routerele astea au si ele niste protocoale, si niste canale, si trebe sa se potriveasca in router si-n mac. plus routerul trebe pus sa se conecteze el la net. mai caut alte solutii?

 4. Anurim says:

  @Ghitza – nu e Air. Uite asta e http://www.apple.com/macbook/ – MacBook simplu
  @Vararu – asta a fost primul lucru pe care l-am facut – am dat mac addressu la provider. EU vad ca se conecteaza Airport la retea, am configurat routeru ca-n manual (or so I think) si cu toate astea nu merge.
  @we are legion – multumesc tare, o sa ma uit pe linkuri azi in pauze de munca si te anunt daca am rezolvat sau nu:(. Sper totusi sa ma lamuresc naibii odata.

 5. dubios e ca eu NU AM DAT nici un mac (adresa fizica, nu book-u) la erdiesh, si tot mere, cu wireless cu tot. deci deduc ca iti mere si tie wirelessu, dar internetu nu. adek, booku se conecteaza la router? nu de alta, dar in situatia asta, te-as scuti de niste timp, ca linkurile sunt pentru a conecta macu la router, nu routeru la net.

 6. Anurim says:

  pai sincera sa fiu nu stiu daca se conecteaza la router ca nush unde sa ma uit sa vad daca se conecteaza sau nu:(. La mine se intampla asa: cand deschid Airport, se conecteaza imediat la reteaua mea (ca stiu ca e ea, altele in bloc nu am decat securizate). Semnalul imi arata ca e full. But, cand intru pe acel IP ca sa configurez si sa administrez routeru, la traffic statistics imi zice ca packets sent 631, packets received 0. Nush ce-am facut rau:(. Si, evident, nu merge netu.

 7. ca sa configurezi routeru tre sa te conectezi PRIN CABLU la el. din ce-mi zici, mai trebe doar sa faci routeru sa se conecteze la net. adek, de obicei in prima pagina a routerulu, serviciu PPPoE, username si parola. btw, ce router ai?

 8. Anurim says:

  http://www.comenzipc.ro/index.php?section=it_market&category_id=30&product_id=897
  asta e routeru. Da, am infipt cablul in curul routerului si am intrat in browser pe un ip cu 192 si am inceput sa configurez la el. In afara de asta, la network imi arata ca “Airport is connected and has the IP 192…”. Asta cu PPoE am inteles ca se intampla daca ISP-ul meu imi da user si pass, ceea ce nu se intampla. Am obosit cu wirelessu asta:(. maine aduc la munca booku cu tot cu routeru, poate ma ajuta colegii de la IT 😀

 9. mult succes atunci. bati si tu in geam sa-mi zici ce-ai facut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.