#timisoaranoastra

People, I’m a lil’ bit in love. E asa de frumos la Timisoara, ca ma gandesc ca as putea locui acolo. Serios. Mi-a placut tare si asta datorita unor imprejurari favorabile care au activat chimia pe care am descoperit ca o am cu orasul. M-a fermecat pentru ca e cosmopolit, plin de verdeata, efervescent, putin frivol – in sensul bun -, cu cladiri venerabile, dar cu oameni tineri si misto care ne-au plimbat ca pe sfintele moaste peste tot, sa nu cumva sa pierdem ceva important.

The City

Am avut un ghid care ne-a ajutat sa descoperim orasul in toata splendoarea si cu toate povestile lui – astea au facut de fapt deliciul turului de-o zi prin oras. Si, evident, nefiltratele faranumarfaranumar de la Porto Arte, pe malul Begai. Asta dupa ce umblasem ore bune de la Catedrala Ortodoxa la Opera, la Piata Unirii, la Muzeul de Arta (unde am vazut colectia Corneliu Baba), la Piata Traian de unde am luat tramvaiul vechi (veeery cute) spre Piata Maria si ne-am oprit la Balcescu. Apoi ne-am intors pe malul Begai si in final la nefiltrate, ca meritam cu totii cate o bere buna (si ieftina!). Some trivia about Timi gasiti, mai bine decat v-as spune eu, la Adeline, ca ea cred ca si-a notat sau ceva de a tinut minte tot-tot.

In afara, insa, de povesti si istorie si date si diverse contexte politico-economice care au facut din orasul asta ce e acum, m-am simtit in el ca pestele in apa.

The people

Noi, astia veniti de prin alte orase am fost cativa in comparatie cu timisorenii care ne-au insotit. Pai si nu s-au incurcat, zau asa. Eram in total vreo 40-50 de oameni si pot sa va zic ca astia din Timisoara, bloggerii I mean, chiar sunt o comunitate. Si au reusit sa ne faca se ne simtim bine in orasul lor sub atenta indrumare a Nebuloasei, Cristinei si a lui Daniel care ar trebui probabil sa se apuce de organizat evenimente impreuna, apparently le iese foarte bine:). Ei au fost sprijiniti de Hotel Timisoara care ne-a cazat, de KFC care ne-a hranit, de Porsche Timisoara care ne-a plimbat, de Trabucuri.com care ne-a dat sa bem, de BlueAir care ne-a dus si ne-a adus si de StartupDays.

And last, but not at all least, felicitari BlogdeTurism pentru idee si proiect!

Si ca sa fie treaba treaba, Radu si Daniel de la Ftr.ro au facut si-un clip despre calatoria noastra prin Timisoara.

Poze gasiti aici (ale mele) si la oradeanul.com, Nebuloasa, Andrei, Lili, Radu, Cristi, Diana (pe Facebook).

This entry was posted in hmmm and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to #timisoaranoastra

  1. Pingback: Multumesc pentru tot! « CristinaTM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.